Brokuł - nasiona na kiełki Kiełki smaczne o lekko pikantnym, wyrazistym smaku. Bogate w witaminy ...
4,58 zł
Wysyłka:48 godzin
Wyświetlanie od 1 do 3 (z 3 pozycji)Stron: 1
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Przelewać wodą od górnego poziomu naczynia, następnie woda samodzielnie przelewa się poprzez kolejne poziomy aż do naczynia dolnego - na odpływ wody. Dbać o systematycznie uzupełnianie i wymianę wody. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 4-5 dniach kiełki są gotowe do spożycia.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.