Owies zwyczajny - nasiona na kiełki
Owies stanowi wspaniałą ozdobę wielkanocnego stołu, koszyka lub parapetu i wprowadza wiosenny, radosny nastrój. Około dwóch tygodni przed Świętami Wielkanocnymi należy wysiać nasiona do naczynia z ziemią i piaskiem lub ligniną czy watą. Na kiełki można wysiewać cały rok! Pilnować aby podłoże w doniczce było stale wilgotne.
Waga 20g.
Opakowanie hermetyczne.
Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasiona zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Przelewać wodą od górnego poziomu naczynia, następnie woda samodzielnie przelewa się poprzez kolejne poziomy aż do naczynia dolnego - na odpływ wody. Dbać o systematycznie uzupełnianie i wymianę wody. Kiełki można także produkować w słoiku: wypłukane nasiona wsypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą, obwiązać i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać i zlewać wodę dwa razy dziennie. Po 10-14 dniach kiełki owsa są gotowe do spożycia.
Oferowane przez nas nasiona, pochodzą od renomowanej, polskiej firmy, typowo zajmującej się zaopatrywaniem rolnictwa.
Nasiona przebadane, certyfikowane, nie modyfikowane genetycznie, bez GMO.
Przystosowane do naszych warunków klimatycznych.
Gwarancja jakości i udanego plonu - zawsze sprzedajemy oryginalne nasiona, z aktualnymi datami ważności, w oryginalnych opakowaniach producenta.
Szanowni Państwo - nie znaleźliście w naszym internetowym sklepie interesującego Was produktu, skontaktujcie się z nami - w naszych zasobach magazynowych posiadamy bogatszą ofertę produktową - pomożemy Wam w doborze asortymentu - mail: [email protected]
Dla tego produktu nie napisano jeszcze opinii!
Napisz opinięWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.